Voor alle genoemde activiteiten kunnen parochianen zich aanmelden via het contactformulier.

 

U houdt van bakken en wilt af en toe iets doen voor onze parochie?

Op een rommelmarkt, een kerst- of paasmarkt of andere gelegenheden zouden wij koek en taart kunnen verkopen voor onze parochie en/of ter ondersteuning van onze jongeren van M25. Wij zijn op zoek naar mensen die wij kunnen benaderen om iets te bakken voor deze gelegenheden.

end of paragraph

Koken voor de Alphacursus

In september wordt in onze parochie weer de Alphacursus aangeboden. De avond begint dan met een eenvoudige maaltijd rond 18.30 uur. Dat kan van alles zijn en gaat van stamppot tot maaltijdsoep.  Voor de inkoop van de ingrediënten is er een vergoeding en uiteraard eet u mee als u dat wilt. Meestal wordt er gekookt voor 15 tot 20 personen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Rond 20.00 uur is er nog koffie en meestal is dan rond 20.30 uur de afwas gedaan.  De cursus start 30 september en eindigt met een feestelijke slotavond op 9 december 2015. De kookclub kan nog wat versterking voor het koken en/of afwassen gebruiken.

end of paragraph

Ophaaldienst

Voor parochianen die minder goed ter been zijn is het soms moeilijk naar de kerk te komen. Soms kan iemand zelf vervoer regelen, soms weet je het niet van elkaar en dat is jammer. Wij willen dat graag veranderen.

U kent iemand die niet naar de kerk kan komen en graag opgehaald zou willen worden? U heeft zelf behoefte opgehaald te worden? U wilt graag iemand meenemen?

Laat het ons weten!

end of paragraph

Rommelmarkt en co

U wilt uw overtollige maar nog bruikbare spullen niet zomaar weg gooien, u houdt van verzamelen, organiseren, verkopen of gezellig achter een stand staan?  Dan is dit misschien een activiteit voor u!
Wij zoeken mensen die willen meedoen een rommelmarkt, kerstmarkt of paasmarkt in en rondom de parochie of elders in de stad te organiseren.

Met de opbrengst willen wij activiteiten van onze parochie en het vastenactieproject in Togo ondersteunen.
Dit heb ik nou altijd al willen doen?! Laat het ons weten!

end of paragraph

Samen koken en eten

U wilt u parochianen beter leren kennen? Het lijkt u gezellig om af en toe (of vaker?) samen te eten? U heeft zin om samen te koken? Dan is dit misschien een leuk initiatief voor u.
Plaats: parochiezaal
Vergoeding: 6 Euro
Start: oktober
Ik vind dit een leuk initiatief en ben van de partij. Laat het ons weten!

end of paragraph

Een uitstapje op de fiets?

U houdt van een ontspannen fietstochtje, vindt het leuk om onderweg iets te bekijken, iets samen te drinken  of te picknicken? Misschien vindt u het ook leuk om zelf een tochtje te organiseren? Wij bijten de spits af en gaan bij voldoende interesse in september een fietstocht organiseren naar Leerdam e.o..
Start bijv. op zondag na de mis, hapje en drankje in het oude stationsgebouw van Leerdam, of als het weer het toelaat een picknick onderweg en dan rustig aan weer terug naar Gorinchem.

Als u zich opgeeft, wilt u dan erbij vermelden of u liever zondag of zaterdag wilt fietsen en welk weekeinde beter past: 5/6 september of 12/13 september.

end of paragraph

Haken en breien voor onze parochie

Vindt u samen haken en breien een stuk gezelliger als in u eentje en wilt u dat graag doen met u medeparochianen? Schrijf u dan snel in.

De bedoeling is dat wij elkaar na de ochtend- en/of avondmis ontmoeten, vlijtig gaan fröbelen en onze spullen verkocht gaan worden op rommelmarkt, paas- of kerstmarkt of activiteiten van M 25 ten behoeve van onze parochie en ons project Kindertehuis Togo.

end of paragraph

Onze parochiezaal zou een likje verf kunnen gebruiken…..

Wie komt ons helpen?

end of paragraph

U zingt graag?

Op bijzondere momenten als uitvaarten en huwelijken is het goed dat wij als parochie de mensen nabij zijn. Daarom is het mooi dat we deze vieringen kunnen ondersteunen met zang.  Het Martinuskoor heeft dit al vele jaren gedaan. Maar het is niet altijd gemakkelijk om overdag voldoende zangers te vinden.

Hebt u wel eens tijd in de ochtend of de middag en wilt u helpen, dan kunt u zich aanmelden met uw naam en telefoonnummer. Als er dan een uitvaart is of een huwelijksviering, wordt u gebeld met de vraag of u kunt meezingen.

U hoeft echt geen superstem te hebben. Als u het prettig vindt om op zondagen tijdens de mis mee te zingen, dan is dat al voldoende. U schuift een half uur voor de viering aan bij het Martinuskoor en oefent de liederen gewoon even mee. Dat is alles!

end of paragraph

Versterking gezocht…..

Eens in de 3 weken worden op maandagochtend parochiezaal en kerk schoongemaakt. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook.  Een uitgelezen gelegenheid uw handen eens flink te laten wapperen…..
Gelukkig hoeft u dit niet alles ouderwets op uw knieën te doen maar heeft u goed gereedschap bij de hand.

De volgende poetsactie is op 10 augustus vanaf 9 uur. Kom een keer meedoen en kijk of dit iets is voor u.
U kunt zich aanmelden ter plekke, via deze internetsite of vrijdag ochtend tussen 10 en 11 uur bellen naar het secretariaat, telefoon 0183 633807.