hervatten van de Missen

Doordeweekse Missen

Met ingang van 2 juni worden de doordeweekse Missen hervat. De tijden van de Missen vindt u in de agenda op deze website. Geheel volgens het protocol van de Nederlandse bisschoppen zullen er bij een Mis 30 personen aanwezig kunnen zijn. U kunt zich aanmelden bij de ingang van de kerk. Als het maximum aantal is bereikt of als de aanvangstijd van de Mis is gekomen, wordt de deur gesloten en beginnen we de Mis.

Natuurlijk hopen we dat het niet vaak voor zal komen dat mensen niet naar binnen mogen. Als dat toch een keer mocht gebeuren, hopen we op uw begrip. Probeer het dan een andere doordeweekse dag nog een keer, of neem contact op met de pastoor. Wie weet is er wat te regelen.
De eerste weken zal de Communie niet uitgereikt worden. U kunt u dus geestelijk verenigen met de Communie, maar deze nog niet sacramenteel ontvangen. Dat is natuurlijk verdrietig. Maar we moeten ons schikken naar de huidige omstandigheden, die we geen van allen gewild hebben.


Zondagsmis

In juni

In de maand juni mogen er maar 30 mensen aanwezig zijn bij de Mis. U moet zich daarom aanmelden. Dit kunt u doen door te bellen met de pastoor op zijn vaste nummer (0183 51 34 38) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 17u. Er zullen in juni in totaal 120 mensen naar de kerk kunnen, en dus bent u waarschijnlijk slechts één keer aan de beurt.

De Communie wordt in de Mis van 7 juni nog niet uitgereikt. Pas vanaf 14 juni kunt u de Communie weer ontvangen.

Kom niet naar de kerk als u verkoudheidsklachten hebt, of wanneer u een groot risico loopt bij een eventuele coronabesmetting.

Juli en later

Vanaf 1 juli mogen er maximaal 100 mensen in de Mis zijn. We gaan het aantal geleidelijk opvoeren om te zien wat haalbaar is. Daarvoor komt een andere aanmeldingsprocedure. U zult daar later meer over lezen op de website.

Het parochiebestuur