M25

M25 bijeenkomstM25 is een diaconale jongerengroep in onze kerkgemeenschap, bestaande uit 14 enthousiaste tieners uit zowel de parochie van Gorinchem als die van Vianen. Wij willen ons vanuit ons geloof inzetten voor mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. Wij houden ons bezig met leuke projecten rondom de werken van barmhartigheid. M25 (wat je in het Engels uitspreekt) is namelijk een afkorting van Matteüs 25, het stuk in het Nieuwe Testament waarin de werken genoemd worden en waarin Jezus zegt: “Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de minsten van Mijn broeders en zuster, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” De werken van barmhartigheid zijn:
– De hongerigen voeden,
– de dorstigen te drinken geven,
– de vreemdelingen onderdak bieden,
– de naakten kleden,
– de zieken bezoeken,
– de gevangenen bezoeken en
– de doden begraven.

M25 CupcakesOver de afgelopen tweeëneenhalf jaar hebben wij meerdere leuke projecten en acties gehad. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze jaarlijkse actie met de Vastenactie waarmee we cupcakes en andere lekkere baksels verkopen. Voor elke euro die wij ophalen, legt de Vastenactie er 50 cent bij. De eerste twee jaren ging deze opbrengst naar een organisatie in het Afrikaanse land Togo, waar op verschillende manieren de hygiëne en de zorg voor kinderen werd verbeterd. Dit jaar ging de opbrengst naar een organisatie in Uganda, waar men de lokale boeren helpt leren omgaan met de verschillende weersomstandigheden. Met trots kunnen we zeggen dat we afgelopen jaar ruim €1000,- hebben opgehaald.

M25 Moeder TheresaEen andere actie was toen we naar de Zusters van Moeder Theresa gingen. Zij hebben een pand in Rotterdam, waar ze dakloze vrouwen (met kinderen) opvang bieden en waar ze elke dag een warme maaltijd serveren aan de daklozen. Met dat laatste hebben wij geholpen toen we erheen gingen. Wij vonden dit allemaal zo bijzonder, dat we er dit jaar weer heen zijn gegaan.

M25 SintEen van onze grootste acties was onze Sinterklaasactie. We vinden dat ook de kinderen van de Voedselbank een leuk Sinterklaasfeest verdienen. Daarom hebben we een gezellige middag georganiseerd in Leerdam, waar ook een echte Sinterklaas kwam. Helemaal compleet met cadeautjes, pietengym en pepernoten, was het een groot succes. De kinderen waren allemaal enthousiast, wat aanstekelijk was voor de leden die Zwarte Piet speelden. Zeker een actie om nog eens te organiseren.

Tussen de serieuze momenten van de acties door, hebben we altijd veel lol met z’n allen. Op dagen van acties of voorbereidingsdagen komen we na de mis bij elkaar en lunchen we samen. Dan hebben we het over wat we gaan doen en ook waarom we dat doen. De groep met mensen is erg leuk en is nooit vol genoeg!

Dus ben jij tussen de 12 en 18 jaar en lijkt M25 jou wel wat? Stuur dan een mailtje naar m25@rkgorinchem.nl of spreek een van ons aan in de kerk. Je kunt ons herkennen aan onze lichtblauwe polo’s! Dan kan je zo een keer meedoen aan een actie en vind je het net zo leuk als wij, dan kom je er gewoon bij. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Verder hebben we ook een Facebookpagina. Hier posten we regelmatig updates over onze acties en bijeenkomsten.