katholiek leven

Op deze pagina kunt u verwijzingen vinden naar bronnen die u helpen te groeien in het Rooms-katholieke geloof. Als er nieuwe media zijn, dan zullen wij die vermelden.

Op de radio is er Radio Maria. Te beluisteren via DAB+ of via het internet. Er is een Radio Maria app waarmee u niet alleen de Nederlandse Radio Maria kunt beluisteren, maar ook andere van over de hele wereld. Zoals bij iedere radio zijn er uitzendingen die de een wel aanspreken en de ander niet. Maar er is zeker genoeg informatie voor iedereen om te groeien in het geloof. Er is zelfs een “uitzending gemist”-service!

Als krant is er het Katholiek Nieuwsblad. De website geeft bijna dagelijks nieuws rond het katholieke geloof. De krant zelf geeft behalve nieuws ook achtergrondinformatie, interviews en veel meer.

Wilt u kennismaken met wat de Rooms-katholieke Kerk leert over geloof, samenleving, ethiek en allerlei andere zaken, dan is de catechismus voor jongeren, de YouCat een goede ingang. De YouCat is ook als boek of als e-book te koop.

Een rijke bron is de website RKDocumenten.nl. Daar vindt u enorm veel documenten van de Rooms-katholieke Kerk. Voor informatie over de liturgie kunt u op deze pagina van de Nationale Raad voor Liturgie terecht.

Voor informatie over het katholieke gezinsleven kunt u terecht op katholiekgezin.nl. Er worden weekeinden georganiseerd voor katholieke gezinnen. U leest er hier meer over.